(اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيْهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَطَهِّرْنِي فِيْهِ مِنَ العُيُوبِ، وَامْتَحِنْ قَلْبِي فِيْهِ بِتَقْوى القُلُوبِ، يا مُقِيلَ عَثَراتِ المُذْنِبِينَ.)
خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه و پاکم نما در آن از عیب ها و آزمایش کن دلم را در آن به پرهیزکارى دلها اى چشم پوش لغزشهاى گناهکاران.
به ترجمه مفسر دیگر : «خدایا در این روز مرا از گناهان پاکیزه گردان، و از هر عیب پاک ساز، و دلم را در آزمایش رتبه دلهای اهل تقوی بخش، ای پذیرنده عذر لغزشهای گناهکاران.»
دعای روز بیست و سوم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون پاکیزگی از گناه و عیب و همردیفی با اهل تقوا است.

تفسیر دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان
شرح فرازهایی از دعا
«اَللّهُمَّ اغْسِلْنی فیهِ مِنَ الذُّنُوبِ» «خدایا در این روز مرا از گناهان پاکیزه گردان.»
همانطور که در روایات و آیات قرآن کریم آمده است خداوند تمام گناهان بندگان خویش را میبخشد و از آنها در میگذرد.
(إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا)
یعنی «به درستی که خداوند تمامی گناهان را میآمرزد.» ولی خداوند تنها یک گناه را نمیبخشد و آن هم شرک ورزیدن به ذات اقدس اوست.
(إِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ…)
یعنی «به درستی که خداوند کسی را که برای او شریک قایل شود، نمیآمرزد.» حال میخواهیم بدانیم که در این دعا منظور از اللهم اغسلنی، خدایا مرا شستشو ده، چه میباشد؟
برای جواب باید به این نکته اشاره کنیم که آب پاک کننده تمام کثافات و پلیدیهاست به طوری که آب هر کثافت و پلیدی را در هر مکانی که باشد از بین میبرد و پاکیزگی و نظافت را بر جای میگذارد.
به طوری که اثری از آن کثافت نخواهد ماند که آنگاه است که میگوییم مکان مورد نظر ما شستشو شده و پاک گردیده است و دلیل اینکه از خداوند خواستاریم که اللهم اغسلنی فیه من الذنوب، ما را از گناهان شستشو داده و پاک گرداند.

به خاطر این است که دیگر اثری از گناه در جسم و روح ما وجود نداشته باشد تا اینکه کثافات و پلیدیهای گناه مانعی برای رسیدن به قرب الی الله نشوند، پس منظور از غسل همان پاک و طاهر شدن از پلیدیهای گناهان است، که در این روز ما نیز از پروردگار عالمیان خواستاریم که ما را از گناهان پاک و پاکیزه گرداند تا بتوانیم به درجات عالی معنوی دست یابیم.
اگر شخصی عیوب خود را اصلاح کند کسانی که از او تبعیت میکنند و از او الگو میگیرند نیز از عمل اصلاح شده و پسندیده او تبعیت میکنند و ثانیا انسانها در صورت مشاهده عیبی در برادر مسلمان و دینی خود میتوانند به صورت مخفیانه و نامحسوس آن عیب را به آن شخص گوشزد کنند تا به اصلاح آن بپردازد و باید این را هم در نظر گرفت که خداوند ستار العیوب است و عیبها را میپوشاند و خداوندی که بر پوشندگی عیبها معروف است هیچگاه نمیخواهد بندهای عیب بنده دیگری را فاش گرداند.
اولین باشید که نظر می دهید